10 Easy Substitutions for Household Items (When you are TOO Busy to Run to the Store)

90


Life gets hectic at times (as we ALL Know) and so many times you are too busy or in too much of or a hurry to run to the store to pick up something you just found you are out of! So here is a list of 10 Easy Substitutions for Household Items (When you are TOO Busy to Run to the Store)...

  1. Problem: The Bathroom smells partiality ROUGH after you just visited it and you are OUT of Air Freshener...
Answer: Strike a few matches and the smell will disappear (the next person to use the bathroom will Thank you!)

2.  Problem: You have run out of dental floss and have something Gross caught between your Teeth...
Answer: Use some coarse Thread - but be careful not to dig down too deep so as not to damage your Gums

3.  Problem: The Toilet Bowl is NASTY but You have run out of Cleaner...
Answer: Choose to either use Vinegar or Full Strength Bleach (Warning - DO NOT use these together!)

4.  Problem: You have run out of Shampoo and Really need to Wash You Hair...
Answer: Dilute some Mild Dish-washing Detergent with some Water

5.  Problem: Your Windows or Mirrors need cleaning but you have No Glass cleaner on Hand...
Answer: Use Vinegar, Ammonia or Alcohol (Rubbing - NOT Jim Beam)  ;)

6.  Problem: You really Need to Scrub your Feet - but are without a Pumice Stone...
Answer: Use some Nylon Netting (like the kind 3 pound bags of Onions come in.)

7.  Problem: You Need to Brush your Teeth - but have No Toothpaste...
Answer: Mix some Baking Soda and Salt in your hand to make a paste and your Teeth will sparkle

8.  Problem: You or Your Baby are Chafed and Need some Baby Powder to soothe it - but you have none...
Answer: Use some Cornstarch (works wonders)

9.  Problem: You have run out of Deodorant and Your Pits Stink...
Answer: Use some Baking Soda to hold you over (Won't help with sweating - but sure helps you smell better!)

10.  Problem: You have some Beautiful Sterling Silver Jewelry You would like to Wear - but it is tarnished and you don't have any Jewelry Cleaner...
Answer: Gently use some Non-abrasive Toothpaste on a Cloth or Old Toothbrush to clean the Jewelry then rinse under cool water - dry - and it will sparkle for you.

*Please feel free to add some Substitutions that You Use when You Run out of common Household Necessities... I Look froward to adding them to my list. :)

FibroMom posted Jun 22, 2012
325 views
Facebook Share
Twitter
18 Comments
dealwagger
I have also used diluted dish washing liquid in a spray bottle for glass--not completely streak free but it works surprisingly good.
dealwagger (rep: 10.2k) posted Jun 22, 2012
10
lilywow
Great tips. I am going to apply #10 when I get home from work. I have some silver jewelry that needs some major polishing and I do not have any silver cleaner handy, so I will put #10 to the test. Thanks!!!
lilywow (rep: 8.33k) posted Jun 22, 2012
10
FibroMom
dealwagger - great Idea - will give that a try!

lilywow - I sold Sterling for 13 years - and it works wonders - also - once cleaned and dry if you keep your pieces in a Zip-lock bag they will stay tarnish-free a lot longer. :)
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 22, 2012
10
arsiel
Baking soda and vinegar are the most useful things apparently.

What happens when you put bleach and vinegar together? O_o
arsiel (rep: 13k) posted Jun 22, 2012
10
FibroMom
arsiel: Mixing bleach and vinegar is a bad idea. Toxic chlorine gas is released, which essentially serves as a way to wage chemical warfare on yourself.
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 22, 2012
00
lilywow
Thanks Fibromom. I am about to go try it now.
lilywow (rep: 8.33k) posted Jun 22, 2012
10
ancagavs
These are excellent tips. I'll try some of them. Thanks :)
ancagavs (rep: 15.2k) posted Jun 23, 2012
10
gangstabarbie
When you are out of a nail filer .. Use sand paper to file your nails :)
gangstabarbie (rep: 9.67k) posted Jun 23, 2012
20
FibroMom
Awesome Idea, gangstabarbie! :)
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 23, 2012
00
encorez
lets not forget about toothpaste....it polishes plastic.....for example it takes off the white film on car headlights....
encorez (rep: 9.96k) posted Jun 23, 2012
10
encorez
and be careful with bleach....like you said it can kill you if added with other crap....
encorez (rep: 9.96k) posted Jun 23, 2012
10
FibroMom
encorez - that toothpaste idea for the headlights is WONDERFUL! I have got to give that a try - my headlights are filmed over and it's making the lights too dim to drive with. Thanks for the Great Idea! :)
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 23, 2012
10
encorez
^ and they will be minty fresh........
encorez (rep: 9.96k) posted Jun 23, 2012
20
FibroMom
Minty fresh Headlights - hard to beat that one! ;)
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 23, 2012
20
shopange08
I took my car to a mechanic a few weeks ago and they got oil on my seat which I didn't notice until I got home.. I tried a bunch of stuff to get it out, including some oxygen cleaner and carpet cleaner.. nothing worked, but someone suggested Dawn dishwashing liquid, and voila! Just like new.. :)
shopange08 (rep: 15.3k) posted Jun 25, 2012
10
shopange08
Btw thanks for all the great tips, FibroMom!
shopange08 (rep: 15.3k) posted Jun 25, 2012
10
FibroMom
Dawn does wonders - thanks for the Great Tip, shopange08! :)
FibroMom (rep: 175k) posted Jun 26, 2012
10
shimisi
I was just reading about WD-40 earlier, and it apparently has way more uses than I realized. For example, it's also effective in polishing (or untangling) jewelry. :)

This is a nice list to keep in mind. Thanks, FibroMom!
shimisi (rep: 79.1k) posted Jun 28, 2012
10